Onor eroilor, cinste organizatorilor!

Onor eroilor, cinste organizatorilor!

Astazi, Ziua Eroilor a fost sarbatorita la Biserica Merisani intr-un mod mai special. La Merisani,cativa oameni au avut initiativa de a comemora Ziua Eroilor intr-un mod mai special: cu onoruri militare, flori, copii, poezii si pachete. S-au alaturat demersului cadre didactice, elevi ai Scolii Merisani si enoriasii comunei.

Onorurile militare au fost prezentate de Garda de Onoare a Inspectoratului de Jandarmerie Arges,sub comanda domnului Lt. Colonel Udeanu Rafael.

Preot Danciulescu: ”Am organizat acest eveniment cu ajutorul lui Dumnezeu, al oamenilor si al
femeilor din Comitetul parohial. Ne-am gandit ca este potrivit sa cinstim eroii si cu onoruri militare… Apreciez mult oamenii din sat, ma simt binecuvantat in acest sat, oamenii ma sprijina si avem un comitet foarte inchegat, cu multi tineri. Asa am reusit sa refacem si gardul bisericii, amenajamentele din interiorul curtii bisericesti si multe altele”.

Inv. Claudia Napota: “ Am organizat acest eveniment pentru ca pretuiesc mult comunitatea din
Merisani, munca mea este apreciata si le multumesc tuturor pentru aceasta”.

Asociatia Partener pentu Tine apreciaza aceasta initiativa voluntara si eforturile persoanelor care sau implicat in organizarea evenimentului. Fara indoilala ca, fara asemenea oameni, suntem mult mai saraci, mult mai aproape de a uita istoria locala si obiceiurile satului romanesc. Cetatenii din Merisani ne demonstreaza tuturor ca inca exista capacitatea si dorinta de a ne mobiliza si solidariza pentru o cauza comunitara.

Cinste persoanele care au dat viata acestei initiative: preot Danciulescu Leonard, preot Georgescu Catalin, dna. invatator Claudia Napota si familiile Joitaru Petre, Budunescu Elena, Voicescu Florin, Sima Anisoara, Pielaru – Ghinea Elena, Cucu George si Ovidiu.

De retinut
Biserica Merisani este monument istoric de categoria B potrivit Institutului National al Patrimoniului Ministerul
Culturii, datand din anul 1808 potrivit aceleiasi surse In comuna Merisani exista 9 monumente de categoria A (importanta nationala si universala) si 11 de categoria B (importanta locala).

Comentarii

    Nici un comentariu

Lasati un raspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.