Proiectul nostru a constat în a crea o oportunitate educativă de petrecere a timpului liber pentru 56 de copii aflați în situație de risc din două comunități din judetul Argeș- Malu Vânăt și Ciobotea. În cadrul celor 28 de ateliere au fost realizate lecții remediale, jocuri de socializare și de echipă, lecturi cu tâlc, activități de educație ecologică, de educație sanitară. Pentru toți copiii care au participat  am cumpărat ghiozdane echipate pentru începerea noului an școlar.

Am lucrat cu 56 de copii din cele două comunități (mai mult cu 26 de copii din câți ne-am propus inițial), am lucrat pe fise de lucru și la flipchart obiective remediale (matematică și română), am organizat 28 de ateliere (mai mult cu 8 decât ne-am propus inițial). Tematica atelierelor a fost diversă: matematică și română pe grupe de lucru, primar și gimnazial, educație ecologică, desene și planșe de îndemânare, lectură cu tâlc și discutarea ei, cum acordăm primul ajutor,  jocuri în echipă, jocuri de socializare. Am echipat cu ghiozdane 56 de copii cărora le-am achiziționat tot ce le trebuia pentru începerea anului școlar . Fiecare atelier a început cu joc și mișcare pentru înviorare, iar durata fiecăruia a fost de 3 ore. Peste 80% din ateliere (mai ales cele remediale) s-au desfășurat la sediul organizației noastre ( pentru copiii din Malu Vânăt) și în curtea casei mediatorului școlar din Ciobotea cu care am lucrat pentru cea de-a doua comunitate.

Durata proiectului: mai-decembrie 2021

Sponsorizat de: Cercul Donatorilor Romanian Diaspora Funding Network

Bugetul proiectului: 7619 euro(resurse umane,transport,consumabile,protocol,ghiozdane echipate cu rechizite,materiale didactice)