Protejarea biodiversității din Rezervația Vâlsan în atenția comunității locale Corbi

Fundația Eco-Montan 2000 și Asociația Partener pentru Tine (APT) cu sprijinul Primăriei Comunei Corbi Județul Argeș au organizat seminarul public în cadrul proiectului « Conservarea Biodiversității prin Măsuri de Management și Promovarea Dezvoltării Durabile în Rezervația Valea Vâlsanului ». Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu.

Seminarul face parte dintr-o amplă campanie de informare și consultare publică ce are loc în comunele Arefu, Corbi, Nucșoara, Mușătești, Brăduleț și Mălureni- arealul administrativ teritorial al Rezervației Valea Vâlsanului.

Seminarul a avut loc pe data de 8 septembrie 2014 la Căminul Cultural Corbi începând cu ora 16.00. Cu acest prilej, reprezentanții instituțiilor publice locale, organizațiilor și comunităților locale, cadre didactice și cetățeni interesați au discutat despre potențialul zonei, constrângerile și măsurile de protecție necesare valorificării în condiții optime și durabile a Rezervației.

Rezervația Vâlsan este recunoscută la nivel internațional datorită existenței speciei aspretelui, declarat oficial monument al naturii, descoperit în anii ‘50 de către o echipă de cercetători români. Dincolo de această, Rezervația deține specii de floră și faună extrem de importante pentru conservarea eco habitatului

Detaliiseminar Corbi

 

Comentarii

    Nici un comentariu

Lasati un raspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.